Passend onderwijs
Doel van de Wet Passend Onderwijs (2012) is dat voor alle leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte zo passend mogelijk onderwijs wordt gerealiseerd. Passend onderwijs gaat over alle leerlingen met een ondersteunings– of ontwikkelvraag en dat zijn niet alleen leerlingen met een beperking of een leerprobleem, maar ook leerlingen met een ondersteuningsvraag die voortkomt uit hun (hoog)begaafdheid.
Op onze school zijn we op allerlei manieren bezig om vorm en inhoud te geven aan Passend Onderwijs. Hiervoor zetten wij verschillende middelen in, waaronder Snappet en allerlei verrijkende en remediërende materialen. Voor zowel de zwakke als de sterke leerlingen, willen wij zo goed als mogelijk aansluiten bij de onderwijsbehoeften.
Passend Onderwijs is voor ons: onderwijs op maat voor iedere individuele leerling, passend binnen onze mogelijkheden.
Schoolondersteuningprofiel
In het schoolondersteuningsprofiel legt het Samenwerkingsverband ten minste eenmaal per 4 jaar vast welke ondersteuning de school kan bieden aan leerlingen, die dat nodig hebben. Leraren, schoolleiding en het Samenwerkingsverbanden stellen samen het schoolondersteuningsprofiel op.
Expertise binnen en buiten school
Op basis van het profiel inventariseert de school welke expertise ze nog moet ontwikkelen en wat dat betekent voor de (scholing en toerusting van) leraren. Leraren en ouders hebben adviesrecht op het schoolondersteuningsprofiel via de medezeggenschapsraad van de school. De school plaatst het profiel op de website van de school, zodat iedereen (ouders, leerlingen en andere partijen) kan zien welke ondersteuning de school biedt.
In dit filmpje kunt u zien hoe het samenwerkingsverband de school ondersteunt in het bieden van passende zorg.
In dit document stelt het team van het samenwerkingsverband aan u voor.
Steunpunt
Ieder samenwerkingsverband heeft vanaf schooljaar 2022-2023 een steunpunt waar ouders en leerlingen terecht kunnen bij vragen over passend onderwijs. De Samenwerkingsverbanden Primair- en Voortgezet Onderwijs Roosendaal 30.02 hebben gezamenlijk het ouder- en jeugdsteunpunt opgezet. Het doel van het steunpunt is dat ouders en leerlingen een plek hebben waar zij terecht kunnen met hun vragen over passend onderwijs en daarbij, indien nodig, ondersteuning kunnen krijgen. Heeft u vragen over passend onderwijs en bent u een ouder (of leerling)? Neem dan contact op het ouder- en jeugdsteunpunt: www.oudersteunpunt-wbw.nl Kunt u daar het antwoord op de vraag niet vinden? Bel, app of mail dan, zij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Contactgegevens:
www.oudersteunpunt-wbw.nl
E-mail: info@oudersteunpunt-wbw.nl
WhatsApp: 06 – 48501659
telefonisch spreekuur: 06 – 48501659 (dinsdag 13:00 – 14:00 – vrijdag 09:00 – 10:00)
Contact
Basisschool de Achtsprong
Kloosterstraat 31 • 3256 AH Achthuizen
0187 631 246 • info.achtsprong@dewaarden.nl